Recipe | Courgetti met garnalen

Courgetti vind ik een makkelijke manier om snel een voedzaam en lekker gerechtje in elkaar te draaien. Draaien, want met een spirellisnijder heb je binnen 1 minuut spaghetti slierten van je courgettes gemaakt. Op z’n tijd prik ik ook wel eens een garnaaltje weg, dus deze combinatie was snel gemaakt. Een lichte maaltijd met garnalen en een verrassende avocado saus. Zo waan je je bijna bij een echte Italiaan. Ofzo iets. Zie hieronder hoe je dit gerecht maakt!

Benodigdheden (2 personen)

  • 2 courgettes
  • zakje pijnboompitten
  • 300 gram garnalen
  • 1 citroen
  • 2 stengels lente ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 avocado’s
  • 4 takjes basilicum
  • 2 theelepels zure room
  • 2 theelepels pesto
  • peper en zout
  • parmezaanse kaas
  • rucola

Bereidingswijze

  1. Doe de garnalen in een kom en marineer ze met de knoflook, de lente uitjes, een halve uitgeknepen citroen en wat olijfolie.
  2. Snijd de courgettes met een spiraalsnijder in sliertjes.
  3. Bak de pijnboompitten licht aan. Doe vervolgens in een grote kom.
  4. Wok vervolgens de courgettes met wat peper en zout voor ongeveer 5 minuten.
  5. Wok tegelijkertijd de garnalen voor ongeveer 5 minuten.
  6. Pel in tussen een avocado, voeg de basilicum, zure room, pesto en een scheutje water toe en mix met de staafmixer tot een romige saus.
  7. Verdeel de courgettes over twee borden en schep wat van de saus eroverheen.
  8. Verdeel vervolgens de garnalen en de pijnboompitten over de pasta.
  9. Garneer eventueel met rucola en parmezaanse kaas.
  10. Wanneer je dit artikel tot aan hier gelezen hebt en besloten hebt de keukenprins(es) uit te hangen. Vergeet dan niet een foto van het resultaat te maken met tag @elsasophie. Word ik blij van!

Requirements (2 persons)

  • 2 zucchini’s
  • hand full of pine nuts
  • 300 gram shrimps
  • 1 lemon
  • 2 spring onions
  • 1 claw of garlic
  • 2 avocado’s
  • 4 straws of basil
  • 2 teaspoons sour cream
  • 2 teaspoons pesto
  • pepper & salt
  • parmesan cheese
  • rocket salade

Preparations

  1. Put the shrimps in a bowl and season with the garlic, spring onions and the juice of a squeezed lemon.
  2. Cut the zucchini’s with a spirelli in little pieces.
  3. Bake the pine nuts until they are golden brown. Put them in a bowl.
  4. Then wok the zucchinis with pepper and salt for about 5 minutes.
  5. Wok the shrimps for about 5 minutes at the same time.
  6. Peel the avocado’s and add the basil, sour cream, pesto and a little bit of water. Mix with a blender until you have a smooth and creamy sauce.
  7. Divide the zucchini’s over two plates and add some sauce on top of it.
  8. Then divide the shrimps and the pine nuts on top of the courgetti.
  9. Garnish with some rocket salade or parmesan cheese (or both).
  10. When you have read this article until here and decided to try this yourself, thank you! But don’t forget to take a picture of the result and tag @elsasophie. That would make me very happy!

IMG_1379

With Love,

Elsa Sophie

Advertenties

Een gedachte over “Recipe | Courgetti met garnalen

  1. Lekker zeg! Ik ga het zeker een keer maken. Toevallig maak ik vanavond de pasta die ik een keer op mijn blog heb gezet. Ook met courgette. Ik ben er ook dol op, lekker en gezond!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s