RECIPE | Gevulde paprika’s met kipgehakt

De paprika’s zijn bij mij thuis niet aan te slepen. Ik gebruik het in heel veel gerechten en zo verstop ik toch telkens overal gezonde groentjes in. In plaats van paprika als stiekem ingrediënt te gebruiken, werd het nu het hoofdingrediënt van dit gerecht. Je moet de paprika op z’n tijd ook wat shine gunnen toch. Check hieronder het receptje voor een heerlijke en makkelijke gevulde paprika met kipgehakt!

NL: Benodigdheden (2 personen)

  • 1 gele paprkika
  • 1 rode paprika
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 courgette
  • 7 champignons
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 150 gram babyspinazie
  • 100 ml geitenyoghurt
  • 3 takjes munt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de paprika’s door het midden en verwijder de zaadlijsten.
  3. Leg de paprikahelften op hun kop in een ovenschaal.
  4. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  5. Zet de paprikahelften vervolgens voor ongeveer 12 minuten in de oven.
  6. Snijd ondertussen de ui, courgette en champignons.
  7. Bak het kipgehakt met een teentje knoflook rul.
  8. Voeg vervolgens de groenten toe en bak totdat alles gaar is.
  9. Voeg dan de tomatenpuree toe met een klein glaasje water.
  10. Haal de paprikahelften uit de oven en draai ze om. Verdeel dan het andere teentje knoflook over de helften.
  11. Vul de paprika’s met het kipgehakt en zet in de oven voor zo’n 18 minuten.
  12. Doe vervolgens de geitenyoghurt in een bakje en knip wat muntblaadjes erin. Strooi ook wat peper en zout en mix goed door.
  13. Haal de gevulde paprika’s uit de oven en serveer met de geitenyoghurt! (laat je hier niet door afschrikken, de yoghurt geeft het recept een hele verrassende friszure smaak!)

EN: Requirements

  • 1 yellow bell pepper
  • 1 red bell pepper
  • 300 gram minced chicken
  • 1 red onion
  • 2 cloves of garlic
  • 1/2 zucchini
  • 7 mushrooms
  • 1 small can tomato paste
  • 150 gram spinach
  • 100 ml goat yoghurt
  • 3 straws of mint

Preparations

  1. Preheat the oven to 180 degrees.
  2. Cut the bell peppers in halfs and remove the seeds.
  3. Put the bell pepper halfs upside down in a casserole.
  4. Sprinkle with some olive oil and pepper and salt.
  5. Put the bell peppers in the oven for about 12 minutes.
  6. In the mean time, cut the onion, zucchini and mushrooms.
  7. Bake the minced chicken with a clove of garlic.
  8. Then add the vegetables and bake until everything is done.
  9. Add the tomato paste and a small glass of water.
  10. Take the bell peppers out of the oven and turn them around. Then disperse the other garlic clove over the halfs.
  11. Stuff the bell peppers with the minced chicken and put in the over for about 18 minutes.
  12. Put the goat yoghurt in a yar and cut some straws of mint. Add some pepper and salt and mix everything.
  13. Take the bell peppers out of the oven and serve with the goat yoghurt!

IMG_1355

With Love,

Elsa Sophie

Advertenties

Een gedachte over “RECIPE | Gevulde paprika’s met kipgehakt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s