Word Vomit | Materialisme is als verliefdheid

Afgelopen week was ik aan de beurt om mijn contract te verlengen. Dat betekende een nieuw mobieltje. Dolgelukkig was ik met mijn gloednieuwe iPhone 6. Toen ie net uit was blèrde ik als één van de hardste dat ik hem lelijk en belachelijk groot vond. Toegegeven, hij is ook te groot voor mijn mini handjes. Maar toch, zo’n nieuw apparaatje kan je voor een bepaalde tijd happy maken. In de dikke van Dale noemen ze dat ook wel materialisme: het streven naar bezit of geld.

Met mijn nieuwe speeltje in de hand slaat mijn denktank op tilt over dit verschijnsel. Voor mij is het veel meer dan alleen het streven naar iets nieuws. Het gaat ook om het gevoelletje dat erbij komt kijken. Als ik iets heel graag wil hebben visualiseer ik dagen van te voren in mijn hoofd wat er ik ermee ga doen of waar ik het bij ga dragen. Nieuwe schoenen of kleding kunnen mij voor een tijdje behoorlijk gelukkig maken. Als ik mijn nieuwste paar schoenen aan heb huppel ik als een kind zo blij door de straat en als ik mijn nieuwste broek draag voel ik me high van plezier.

Heb je je ooit wel eens afgevraagd waarom je na een bepaalde tijd uitgekeken bent op je nieuwe object? Je raakt gewend aan die nieuwe telefoon of die broek heb je al 20 keer gedragen en gecombineerd op 3 verschillende manieren. Op dat moment wordt het bezitten van zo’n object ‘gewoon’ en begint de honger naar een nieuw geluksgevoel, typisch voor de young & restless generatie. Altijd op zoek naar meer, beter, groter, duurder en fantastischer om die onrust te stillen.

Net als met verliefd zijn en relaties. Eerst leef je met een roze bril op, totdat het ‘normaal’ wordt. Dan lijkt het gras soms groener aan de overkant. Steek je over dan start de honger naar een nieuwe verovering, blijf je staan dan gaat het gevoel over in houden van. Volgens mij zou materialisme in generatie Y daarom een nieuwe betekenis moeten hebben. Materialisme is als verliefdheid.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s