Word Vomit | Komkommertijd

De afgelopen vier weken heb ik regelmatig mijn laptop gepakt en een nieuw blogveld geopend. Twintig minuten later was mijn scherm nog steeds wit, had ik een nieuw bakkie koffie gezet, een pauzekoek genuttigd en een tweede tabblad in Safari geopend: Netflix. In een maand tijd heb ik het van seizoen 1 van Pretty Little Liars naar seizoen 5 geschopt, bravo. Waar ik normaal boordevol creatieve ideeën zit die ik wil delen, is mijn hoofd nu al een maand leeg. Niks, noppes, nada. Nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen maar: ik heb een writersblock.

De laatste maand is in een roes aan me voorbij gegaan, maar sinds deze week knaag ik toch op de vraag waarom ik zo afwezig ben. Wekenlang keek ik uit naar het moment dat ik mijn schooltas aan de wilgen kon hangen en voor de laatste keer eens lekker een hele zomervakantie achterover kon leunen (volgend jaar zou ik een baan moeten hebben rond deze tijd). Nu is het zover en heb ik letterlijk alles uit mijn handen laten vallen. Van 24/7 in het drukke master-werken-regime naar 0 structuur en 0 verplichtingen. Best lekker zou je zeggen.

Lichtelijk autistisch als ik ben moet ik toch altijd even wennen aan zo’n overgang. Op zoek naar een nieuwe invulling van mijn dagen. Ik verheugde me op lange avonden aan het strand, op het terras of in het park, maar helaas kom ik met deze Nederlandse zomer tot nu toe niet veel verder dan mijn bank en Facebook, waar ik alle jaloersmakende foto’s van mijn vriendinnen (die voornamelijk aan de andere kant van de wereld zitten) voorbij zie komen. Niet bepaald een omgeving waar ik van ga bruisen. Eindstand: een paar recepten en wat modeplaatjes. Geen woorden, geen trendalert, geen hotspot op de radar, geen hersenspinsels: 0. Zero.

Zittend op m’n bank en knagend aan m’n vraagstuk ging er ineens een lampje branden: het is komkommertijd. De tijd waarin alles stil ligt vanwege de vakantieperiode. Zo voelt het dus ook in m’n kop, radiostilte. Saaie boel daarboven. Volgende vraagstuk waar ik op ga knagen: hoe verander ik van een couch potato weer in een bruisbal? Laat ik beginnen met van de bank af te komen (het weer doet gelukkig ook eindelijk mee) en in het nu te leven: kom kom kommertje kom maar uit je holletje!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s