Zoete aardappel muffins met frisse lemon topping

for English version scroll down

Het nieuwe boek van Rens Kroes, Powerfood 2, inspireerde mij om weer eens de keuken in te duiken voor een baksel. Zoals gebruikelijk voegde ik ook mijn eigen creativiteit toe. Ik gebruikte de zoete aardappel muffins (ja geen grapje) van Rens en kleedde ze aan met een frisse lemon topping à la moi. Wat vinden jullie?

Benodigdheden

  • 1 zoete aardappel
  • 200 gram boekweitmeel
  • 125 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 eieren
  • 60 ml ahornsiroop
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 schep vanille eiwitpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • twee handjes moerbeien (of rozijnen)
  • 70 gram magere kwark
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel honing
  • een rasp
  • een blender
  • Vorm voor muffins

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de zoete aardappel in zo’n 10 à 15 minuten gaar, giet af en verwijder de schil.
  3. Prak de zoete aardappel met een vork en doe in de blender.
  4. Voeg de eieren, amandelmelk, kaneel, eiwitpoeder en bakpoeder toe en mix in de blender.
  5. Voeg het boekweitmeel toe en mix nogmaals.
  6. Voeg als laatste de moerbeien (of rozijnen toe) aan de mix en roer door.
  7. Schenk het beslag in de muffinvormpjes en bak in circa 30 minuten gaar.
  8. Meng ondertussen de kwark met de citroenrasp en de honing.
  9. Haal de muffins uit de oven en laat ze afkoelen.
  10. Voeg de topping toe en eet smakelijk!

Requirements

  • 1 sweet potato
  • 200 gram buckwheat flour
  • 125 ml unsweetened almond milk
  • 2 eggs
  • 60 ml maple syrup
  • 1 tea spoon baking powder
  • 1 scoop vanilla whey
  • 1 table spoon cinnamon
  • 2 hands full of mulberries (or raisins)
  • 70 gram quark
  • 1 lemon
  • 1 table spoon honey
  • a grater
  • a blender
  • a muffin baking mold

Preparations

  1. Preheat the oven to 180 degrees.
  2. Cook the sweet potato in 10 to 15 minutes. Drain off and remove the skin.
  3. Mesh the sweet potato with a fork and put the meshed potato in the blender.
  4. Add the eggs, almond milk, cinnamon, vanilla whey, baking powder and blend.
  5. Add the buckwheat flour and blend again.
  6. At least add the mulberries to the mixture.
  7. Disperse the mixture in the muffin baking mold and bake in 30 minutes.
  8. In the mean time, mix the quark with the honey and the lemon grinds.
  9. Take the muffins out of the oven and let them cool down.
  10. Add the lemon topping and/or other toppings of your choice (raisins, cacao nibs, mulberries, nuts etc).

IMG_0703

Love,

Elsa Sophie

Advertenties

Een gedachte over “Zoete aardappel muffins met frisse lemon topping

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s