Happy & Healthy | Quinoa with broccolini, garlic shrimps & vegetables

for English version scroll down

Regelmatig experimenteer ik met diverse soorten groenten en vlees of vis om een couscous of quinoa salade te maken. Ik houd zo’n salade graag licht en daarom voegde ik dit keer garnalen toe. Daarnaast zijn er zoveel groenten die we vaak vergeten te gebruiken. Voor dit gerecht gebruikte ik voor de verandering eens bimi, een kruising tussen broccoli en kailan een Chinese koolsoort. Een heerlijke lichte en smaakvolle maaltijd! Zie het receptje hieronder.

Benodigdheden (voor 2 personen)

  • 150 gram quinoa
  • 1/2 bouillon blokje
  • 200 gram garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 1/2 rode peper
  • 1 rode puntpaprika
  • 200 gram bimi
  • 1 zakje wasabi rucola
  • 2 stengels bosui
  • 50 gram feta

Bereidingswijze

  1. Marineer de garnalen met het teentje knoflook, de halve rode peper, peper en zout en een scheutje olijfolie.
  2. Kook de quinoa met een half bouillon blokje gaar.
  3. Snijd ondertussen de puntpaprika en de bosui klein.
  4. Wok de garnalen met de puntpaprika, bosui en bimi in 5 minuten gaar.
  5. Serveer de quinoa met het wokmengsel en maak af met een plukje wasabi rucola en feta.
  6. Knijp tot slot nog het sap van een halve citroen over het gerecht. Eet smakelijk!

EN:

I like to experiment with different kinds of vegetables and meat or fish in combination with quinoa or couscous. For this recipe I used shrimps and broccolini. It turned out to be a very tasteful and light dish. You can find the recipe below. Enjoy!

Requirements (2 persons)

  • 150 gram quinoa
  • 1/2 bouillon cube
  • 200 gram of shrimps
  • 1 clove of garlic
  • 1 lemon
  • 1/2 Spanish pepper
  • 1 sweet red bell pepper
  • 200 gram broccolini
  • 1 zakje wasabi rocket salade (or just normal rocket salade)
  • 2 straws of spring onions
  • 50 gram feta

Preparations

  1. Season the shrimps with the squeezed clove of garlic, the Spanish pepper, some pepper and salt en een little bit of olive oil.
  2. Cook the quinoa with the bouillon cube.
  3. In the mean time, cut the bell pepper and the spring onions in little pieces.
  4. Wok the shrimps with the bell pepper, spring onion and broccolini in 5 minutes.
  5. Serve the quinoa with the wok mix and garnish with a little bit of rocket salade and feta.
  6. Finally, squeeze the lemon over the dish. Enjoy your meal!

IMG_8190

Love,

Elsa Sophie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s