Happy & Healthy | Zucchini with smoked chicken and pine nuts

Courgetti is een perfecte vervanger voor spaghetti en ook nog eens super makkelijk te maken. Met een kaasschaaf of spirellisnijder maak je zo sliertjes van de courgette en daarna kun je er eigenlijk alles mee doen wat je wilt, net als pasta. Ik ben dol op spaghetti met pesto, pijnboompitjes en gerookte kip. Met courgetti in plaats van spaghetti valt het veel minder zwaar op de maag èn het is net zo lekker. Lees hieronder hoe ik hem maak!

for English version scroll down

Benodigdheden (voor 2 personen)

  • 1 1/2 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout naar smaak
  • 250 gram gerookte kipfilet
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 10 cherry tomaatjes
  • 70 gram geitenkaas
  • klein zakje pijnboompitje (AH)
  • rucola
  • spirelli snijder of kaasschaaf
  • 1 wokpan

Bereidingswijze

  1. Maak van de courgette dunne sliertjes met de spirelli of de kaasschaaf en doe in een kom.
  2. Voeg de in stukken gesneden rode ui toe aan de courgetti en knijp er een teentje knoflook over uit. Breng op smaak met wat peper en zout en voeg een eetlepel olijfolie toe.
  3. Rooster ondertussen de pijnboompitjes en doe in een grote kom (los van de courgetti).
  4. Wok de courgetti met een mespuntje kokosvet in 5 minuten gaar.
  5. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes en de cherry tomaatjes.
  6. Doe de courgetti als het gaar is bij de pijnboompitjes in de grote kom.
  7. Voeg de beide tomaatjes, gebrokkelde geitenkaas en rucola toe aan de courgetti.
  8. Voeg een lepeltje pesto toe voor het ‘pasta-pesto-effect’.
  9. Mix door elkaar en enjoy!

Eet smakelijk!

Processed with VSCOcam with f2 preset

English:

What do you need? (2 persons)

  • 1 1/2 zucchini
  • 1 red onion
  • 1 clove of garlic
  • a little bit of pepper and salt
  • 250 gram smoked chicken
  • 8 sundried tomatoes
  • 10 cherry tomatoes
  • 70 gram goat cheese
  • 30 gram pine nuts (AH)
  • rocket salade
  • spirelli
  • 1 wok

How do you prepare this meal?

  1. Make little strings of the zucchini with a spirelli and put the strings in a bowl.
  2. Add the cut red onion to the zucchini, squeeze out the clove of garlic and season the mix with some pepper, salt and olive oil.
  3. In the mean time, grill the pine nuts and when you’re finished add them to a big bowl (different from the zucchini mix).
  4. Wok the zucchini in coconut oil in about 5 minutes.
  5. In the mean time, cut the sundried tomatoes and the cherry tomatoes.
  6. When the zucchini is done, add the mix to the big bowl with the roasted pine nuts.
  7. Add the tomatoes, goat cheese and rocket salade to the zucchini.
  8. Add a tea spoon of pesto for the Italian flavour.
  9. Mix everything and enjoy your meal!

Love,

Elsa Sophie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s